Cu ciuperci garnisita,
Cu smantana imbogatita,
Cu usturoi parfumata,
Ce tocana, mai tata!
700 gr carne vita
500 gr ciuperci
2 cepe
1 lingurita ciuperci uscate (optional)
2 lingurite faina
2 linguri smantana
Sare
Piper
1 catel usturoi.
2 linguri ulei
Se curata si se taie
ceapa. Se pune la calit in uleiul incins. Se caleste pana devine sticloasa. Se
adauga carnea de vita taiata fasii sau cubulete mici. Se lasa la prajit cu
ceapa pana incepe sa lase lichid. Se pune capacul, se reduce focul si se lasa
la fiert 30-40 de minute. Se adauga
ciupercile taiate felii sau cubulete mari. Se poate adauga si o lingurita de ciuperci uscate. Se amesteca si se lasa la fiert cu
carnea inca 1 ora pana se fragezeste bine vita. In mod normal daca fierbeti
tocana la foc mic cu capac nu trebuie sa adaugati apa pentru ca si ciupercile
lasa apa. Daca e nevoie mai adaugati apa, dar neaparat clocotita. Cand e fiarta carnea
sarati si piperati dupa gust. Puneti intr-un borcanel 2 lingurite de faina,
putina apa, smantana si 1 catel de usturoi zdrobit. Agitati borcanelul pana nu
mai sunt cocoloase. Aadaugati acest amestec in tocana si lasati sa mai dea in
clocot cateva minute. Gustati. Ar trebui sa fie perfecta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu