duminică, 31 martie 2013

Tocana de vita cu ciuperci. O nebunie!

Cu ciuperci garnisita,
Cu smantana imbogatita,
Cu usturoi parfumata,
Ce tocana, mai tata!
700 gr carne vita
500 gr ciuperci
2 cepe
1 lingurita ciuperci uscate (optional)
2 lingurite faina
2 linguri smantana
Sare
Piper
1 catel usturoi.
2 linguri ulei 
 Se curata si se taie ceapa. Se pune la calit in uleiul incins. Se caleste pana devine sticloasa. Se adauga carnea de vita taiata fasii sau cubulete mici. Se lasa la prajit cu ceapa pana incepe sa lase lichid. Se pune capacul, se reduce focul si se lasa la fiert  30-40 de minute. Se adauga ciupercile taiate felii sau cubulete mari. Se poate adauga si o lingurita de ciuperci uscate. Se amesteca si se lasa la fiert cu carnea inca 1 ora pana se fragezeste bine vita. In mod normal daca fierbeti tocana la foc mic cu capac nu trebuie sa adaugati apa pentru ca si ciupercile lasa apa. Daca e nevoie mai adaugati apa, dar  neaparat clocotita. Cand e fiarta carnea sarati si piperati dupa gust. Puneti intr-un borcanel 2 lingurite de faina, putina apa, smantana si 1 catel de usturoi zdrobit. Agitati borcanelul pana nu mai sunt cocoloase. Aadaugati acest amestec in tocana si lasati sa mai dea in clocot cateva minute. Gustati. Ar trebui sa fie perfecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu