sâmbătă, 6 iulie 2013

Coasta de porc lipicioasa

1 kg pipet porc cu os
2 linguri amestec condimente "Jerk"
600 ml suc ananas
5 linguri zahar brun
4 linguri otet de mere
zeama de la o lamaie sau lime
Frecati foarte bine coasta de porc cu condiment. Asezati-o intr-un vas de ceramica sau plastic si puneti-o la frigider min.2 ore. Coasta marinata asezati-o intr-o tava, sarati-o pe toate partile, turnati 500 ml suc de ananas, acoperi-ti-o cu folie si gatiti-o  la cuptor la foc mic (160 grade) 2 ore. Intre timp, amestecati zaharul, otetul, restul de suc de ananas si un praf de sare intr-o cratita. Incalziti totul si lasati sa fiarba pana devine gros si lipicios. Scoateti coastele de la cuptor, indepartati folia, ungeti coastele cu sosul preparat. Coaceti coasta inca 15-20 de minute la foc iute (200 grade) si ungeti-o cu sos din 5 in 5 minute. Eu am servit-o cu orez si salata. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu