duminică, 7 iulie 2013

Pui cu ciuperci si mazare

4 pulpe superioare de pui
100 gr bacon sau kaizer (optional)
300 gr ciuperci
200 gr mazare
2 cepe medii
250 ml apa
1 lingura otet
1 lingura faina
2 linguri ulei
sare
piper
1 legatura de patrunjel
Turnati uleiul intr-o tigaie mare si prajiti in el pulpele trecute prin faina, pe o parte si pe alta, pana devin aurii. Scoateti pulpele, puneti in aceiasi tigaie baconul si prajiti-l cateva minute pana da drumul la grasime. Adaugati ceapa taiata foarte marunt si caliti-o impreuna cu baconul pana se inmoaie putin. Adaugati ciupercile taiate feliute si mai sotati totul cca.5 minute, amestecand des. Turnati in tigaie otetul si  apa si fierbeti 2-3 minute. Adaugati puiul si inabusiti totul sub capac  cca 10-15 minute pana e aproape gata. Adaugati mazarea si, daca este nevoie, inca putina apa fierbinte. Tocana trebuie sa se inabuseasca, nu sa fiarba. Sarati si piperati dupa gust, adaugati patrunjelul taiat marunt, mai lasati 2-3 minute. Gata tocanita! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu