marți, 16 iulie 2013

Supa cu ciuperci si branza topita

500 gr ciupeci proaspete
4 -5 cartofi
1 morcov
1 ceapa
4-5 triunghiuri branza topita
1 lingura condiment de ciuperci uscate (optional, insa, merita)
(il gasiti pe blog la "Condimente")
1 lingura unt 
1 lingura ulei masline
1/2 lamaie
1 legatura patrunjel
sare si piper dupa gust
Puneti cartoful curatat si taiat cuburi la fiert in 3 litri de apa. Ciupercile taiati-le feliute, ceapa taiati-o foarte marunt, morcovul dati-l prin razatoarea mica. Puneti intr-o tigaie la prajit ceapa in unt si ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat adaugati morcovul si mai prajiti cateva minute pana da drumul la culoare. Adaugati ciupercile si sotati totul inca 5-7 minute. Adaugati o ceasca de apa de la cartofi,  1 lingura de condiment de ciuperci uscate si lasati sa se mai inabuse cca. 5 minute. Acum, cartoful trebuie sa fie aproape fiert asa ca puteti adauga in oala ciupercile, morcovul si ceapa din tigaie. Sarati si piperati. Lasati sa mai fiarba cca.5-7 minute pana cartoful este gata. Adaugati triunghiurile de branza topita si amestecati pana s-au dizolvat. Turnati zeama de la lamaie. Taiati verdeata marunt, adaugati in supa si stingeti focul. Este fina, catifelata si delicioasa! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu