500 gr mamaliga gata facuta
500 gr ciuperci
1 ceapa mica
2 linguri cu varf unt
2 catei de usturoi
500 gr spanac congelat sau proaspat oparit
300 gr cas putin sarat
Daca v-a ramas mamaliga de la masa de aseara (mie imi iese intotdeauna mai mult decat trebuie) e tocmai buna pentru acest fel de mancare. Daca nu, aveti nevoie de mamaliga gata facuta racita (vezi reteta pe blog).
Taiati ceapa cubulete si caliti-o in unt pana se inmoaie. Adaugati ciupercile taiate feliute si mai sotati pana sunt gata si ciupecile (cca. 10 minute). Casul dati-l pe rozatoare mare. Intr-o tava unsa cu unt asezati mamaliga taiata felii de cca 0.7 cm. Asezati peste mamaliga ciupercile, spanacul bine scurs si branza rasa. Sarati si piperati putin intre straturi. Peste branza mai puneti un strat de felii de mamaliga. Presarati peste ultimul strat de mamaliga unt aromat cu usturoi. Pentru unt aromat, luati o lingura cu varf de unt si frecati-l bine cu 2 catei mari de usturoi zdrobiti. Dati la cuptor 15-20 de minute pana amamliga incepe sa se rumeneasca. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu