250 gr. unt (sau margarina)
340 gr.faina (2 pahare de 250 ml)
150 gr.zahar (1 pahar de 250 ml)
1 lingurita praf copt
1 lingura smantana (optional)
1/2 kg caise
Topiti untul (margarina) si lasati-l la racit. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana obtineti o spuma tare. Adaugati galbenusurile si amestecati bine totul. Adaugati faina impreuna cu praful de copt, lingura de smantana si untul racit. Amestecati totul bine. Turnati aluatul intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Taiati caisele feliute si puneti-le dasupra aluatului. Introduceti in cuptorul preincalzit si coaceti cca.45 de minute la 180 grade (foc mediu). Este fina, dulce cu nuante acrisoare de caise. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu