160 gr faina (1 pahar de 250 ml)
1/2 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat sau praf copt
1 ou
250 ml chefir sau sana
2 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
ulei pentru prajit
Amestecati faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si bicarbonatul. Adaugati faina in cateva reprize si amestecati cu telul pana nu raman cocoloase. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite si sa se scurga mai greu de pe tel.
Lasati aluatul sa stea 10 minute. Puneti pe foc tigaia, turnati 2 linguri de ulei si lasati sa se incalzeasca bine. Prajiti clatitutele pe o parte si pe alta la foc mediu pana devin aurii. Scoateti-le pe un prosop de hartie ca sa scapati de excesul de ulei.
Daca vreti sa evitati grasimile, in tigaia incinsa turnati doar un strop de ulei (ca pentru clatite normale), rumeniti clatitele pe o parte si pe alta, transferati-le pe o tava de copt si puneti la cuptor 7-8 minute. Serviti cu smantana sau orice gem sau dulceata aveti prin casa. Pe langa un pahar de lapte este un mic dejun excelent pentru copii.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu