joi, 25 iulie 2013

Paste cu chiftele de pui in sos de rosii

500 gr de orice fel de paste 
pentru chiftele:
500 gr carne pui tocata
2 felii paine alba inmuiata in lapte
1/2 ceapa
2 catei usturoi
1 ou
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita busuioc
sare
piper
ulei pentru prajit
pentru sos:
1 l rosii pasate
1 ceapa
3 catei usturoi
1 lingurita busuioc
sare
piper
Pentru chiftele, dati prin masina de tocat carnea, ceapa, usturoiul si painea. Adaugati oul, oregano, busiocul, sarea si piperul dupa gust  si amestecati foarte bine toate ingredientele. Formati chiftelutele in forma de bilute si prajiti-le in ulei incins. Pentru sos, taiati ceapa si usturoiul foarte marunt. In 3 linguri de ulei puneti la calit ceapa, cand s-a mai inmuiat, adaugati usturoiul si mai caliti cateva minute, cu atentie, sa nu ardeti usturoiul. Turnati rosiile pasate, adaugati busuiocul si lasati la fiert, amestecand din cand in cand cca 15 minute. Sarati si piperati dupa gust. Adaugati in sos chiftelele si lasati sa mai fiarba domol cca 10. minute. Fierbeti pastele in apa sarata. Strecurati-le si adaugati un strop de ulei de masline. Puneti pastele in farfurii, turnati deasupra sosul cu chiftele si ...gata masa! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu