3 dovlecei mari
2 catei de usturoi
1 legatura marar sau patrunjel
3 oua
2 linguri cu varf faina
1/4 lingurita sare
1 praf piper
Dovleceii curatati-i de coaja si seminte, dati-i pe razatoarea mare, sarati-i foarte putin si lasati-i vreo 10 minute sa dea drumul la lichid. Bateti ouale cu mararul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Adaugati dovleceii storsi bine de zeama si amestecati doar atat cat sa se omogenizeze. Incorporati faina si praful de copt. Trebuie sa prajiti imediat clatitutele ca sa nu apuce dovlecelul sa dea drumul la mai multa zeama. Luati cate o lingura de compozitie si turnati in tigaia cu ulei fierbinte. Lasati sa se rumeneasca pe o parte si alta. Scoateti clatitutele pe un prosop de hartie sa se scurga excesul de ulei. Serviti-le cat sunt calde, cu smantana. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu