1 pahar orez basmati
1 vanata mare
2 dovlecei mijlocii
300 gr mazare proaspata sau decongelata
1 ceapa
1 ardei gras
3 catei de usturoi
1 bucata ghimbir de 3 cm
1 cutie rosii pasate
500 ml iaurt sau sana
1 lamaie
2 lingurite curry
1 lingurita coriandru macinat
2 lingurite seminte de chimen
1 frunza dafin
sare
piper
1 lingura unt
3 linguri de ulei de masline
Orezul prajiti-l cateva minute in ulei. Adaugati 2 cani de apa, coaja de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita chimen, 1/2 lingurita coriandru, 1 frunza de dafin, un praf de sare si puneti la fiert 15 minute. Ceapa taiati-o cubulete. Ardeiul, vanata si dovlecelul (curatat de seminte) taiati-le cuburi de 1,5x1,5 cm. Caliti ceapa intr-un ceaun cu o lingura de ulei si o lingura unt. Cand ceapa s-a mai inmuiat adaugati vinetele, dovleceii , ardeii si prajiti-le cu capacul pus cca.5 minute. Adaugati rosiile pasate, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, mazarea proaspata si restul condimentelor. Daca mazarea a fost decongelata, adaugati-o odata cu orezul. Lasati sa se inabuse cca.10 minute. Dupa 10 minute turnati iaurtul si lasati sa mai fiarba cca.5 minute. Scoateti din orez foaia de dafin si adaugati-l la legume. Amestecati si lasati la fiert cu capacul pus inca cca.7-8 minute. Desi exotic, este neasteptat de bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu