10 buc. ardei gras
4 cepe mari
1,5-2 kg rosii
4 linguri ulei
sare
piper
Ardeii coaceti-i pe gratar, la cuptor sau prajiti-i in tigaie. Bineinteles, cel mai bun gust il obtineti pe gratar. Ardeii copti puneti-i intr-o oala si acoperiti-i cu capac. Ceapa taiati-o pestisori. Rosiile taiati-le bucati marisoare in 4,6 sau 8 in functie de marime ( o rosie de marimea unui mar mic o taiati in 4). Intr-o tigaie mare turnati uleiul, lasati-l sa se infierbante, adaugati toata ceapa si calit-o cca.10 minute. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugati rosiile si lasati totul sa fiarba pe foc domol si fara capac cca. 30 de minute, amestecand adeseori, pana cand sosul se ingroasa si scade cu o treime. Sarati si piperati dupa gust. Intre timp, cat se face sosul, curatati ardeii. Puteti sa-i curatati doar de pielite sau puteti sa-i curatati si de cotoare si seminte. Adaugati ardeii si zeama lasata de acestia (strecurata) in sosul ingrosat si lasati sa mai fiarba cca.10 minute. Gustati si mai potriviti de sare si piper. Mancarea aceasta este foarte buna atat calda cat si rece. Vara o preferam rece, cu bucata de branza si paine proaspata. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu