duminică, 30 iunie 2013

Amestec de condimente "Ras el hanout"

Este un amestec de condimente nord-african care poate contine pana la 15 ingrediente si este potrivit pentru tocanite, carne porc, vita sau oaie, peste si legume.
2 si 1/2 linguri de seminte de chimion
2 linguri seminte de coriandru
1 lingura de scortisoara macinata
2 lingurite ghimbir macinat
2 lingurite piper negru boabe
1 lingurita de tumeric macinat
1/2 lingurita seminte de cardamom
1 praf de sofran

Condimentele intregi prajiti-le in tigaie (fara ulei) pana cand incep sa elibereze aromele si se inchid la culoare. Puneti toate condimentele intr-o rasnita, adaugati cele macinate si cele uscate si macinati-le pana devin praf. Pastrati amestecul intr-un borcan inchis cu capac pana la sase luni. Experimentati arome si gusturi noi cu curaj! Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu