luni, 10 iunie 2013

Fasole verde in sos de rosii usturoiat

1 kg fasole verde
1 ceapa mare
4 catei mari de usturoi
1 cutie rosii pasate (500 ml)
1 ceasca apa
sare
piper
3 linguri ulei
Curatati si spalati fasolea si ceapa. Curatati usturoiul. Fasolea taiati-o in bucati cu lungimea de cca.4 cm. Ceapa taiati-o cubutele. Usturoiul tocati-l foarte marunt. Intr-o tigaie mare incalziti  uleiul si puneti ceapa la calit. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati usturoiul si mai caliti 2-3 minute. Adaugati rosiile pasate si lasati sa fiarba totul incet cca. 10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati apa, fasolea, sarati, piperati  si amestecati. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba, acoperiti cu  capac si lasati sa fiarba la foc mediu cca.15-20 de minute pana se inmoaie fasolea si scade sosul. E foarte buna si rece. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu