miercuri, 12 iunie 2013

Negrese

250 gr unt
180 gr ciocolata neagra (min.70%)
1 portocala
80 gr cacao
65 gr faina
1 lingurita praf copt
360 gr zahar
4 oua
Untul si ciocolata topiti-le pe un bain marin. Separat intr-un bol amestecati faina, cacao, praful de copt si zaharul. Peste ingredientele uscate adaugati amestecul fierbinte de ciocolata si unt topite, coaja rasa de la o portocala  si amestecati pana se omogenizeaza. Ouale bateti-le putin cu furculita pana se amesteca albusul cu galbenusul. Incorporati ouale in doua prize in aluat. Intr-o tava tepatata cu hartie de copt rasturnati aluatul, intindeti-l in toate colturile si nivelati-l. Coaceti in cuptorul incins la 180 de grade  25 de minute. Negresele sunt gata atunci cand verificati negresele cu scobitoarea si pe aceasta mai ramana urme de aluat. Asa iese moale inauntru. Scoateti tava din cuptor si dupa ce prajitura s-a racit taiati-o in patrate. Dati-o copiilor in portii mici si niciodata seara, ca nu mai pot adormi! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu