luni, 3 iunie 2013

Jeleu de capsuni si iaurt

stratul 1:
400 gr iaurt sau sana
5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat bourbon (sau cateva picaturi esenta vanilie)
1 plic gelatina (pentru 500 ml lichid)
 
stratul 2:
cca 600 gr capsuni
5 linguri zahar
1 plic gelatina pentru 500 ml lichid)

 Pasul 1. Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml de apa rece. Intr-un vas se pune sana sau iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine pana se dizolva tot zaharul. In gelatina se adauga 100 ml apa  fierbinte si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. Gelatina dizolvata in apa fierbinte se  adauga in iaurt si se amesteca bine. Se toarna compozitia in pahare sau vase de sticla speciale pana la jumatatea acestora si se pune la frigider pana se intareste (cca.1-1,5 ore) .
 
Pasul 2. 400 gr de capsuni  se spala, se curata de codite, se dau prin sita sau blender si se pun intr-o oala pe foc. Cand au dat in clocot, se adauga zaharul si se lasa sa fiert pe foc mic cca.10 minute amestecand din cand in cand.  Cand siropul de capsuni s-a racit putin, se adauga gelatina (preparata la fel ca in pasul 1) si se amesteca bine. Se mai lasa putin la racit. Se scot paharele cu jeleul de iaurt din frigider. Se pune in fiecare pahar cate o capsuna-doua si se toarna jeleul de capsuni peste jeleul de iaurt intarit. Se pune jeleul din nou la frigider pana se intareste (cca.2 ore).
Racoros, sanatos si gustos! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu