duminică, 16 iunie 2013

Pate din ficat de pasare

500 gr ficat pui
500 gr unt plus 1 lingura pentru prajit
1 ceapa mare
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper alb sau negru macinat
1/4 lingurita nucsoara macinata
2 linguri ulei
Taiati ficateii in doua si ceapa cubulete  mici. Intr-o tigaie puneti la calit ceapa in 2 linguri de ulei si 2 linguri de unt. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati  ficatul si inabusiti-l pana este gatit. Daca e nevoie mai adaugati cate putina apa ca sa se inabuseasca, nu sa se prajeasca! In robotul de bucatarie puneti ficatul si tot sosul din tigaie racite, adaugati untul moale, condimentele si mixati pana devine o pasta fina si uniforma. Transferati pateul, de preferinta , intr-un vas de sticla, acoperiti cu folie alimentara si pastrati-l la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile. Pentru ca se pastreaza putin timp puteti injumatati cantitatile. O gustare sau un mic dejun sanatos mai ales pentru copii, avand in vedere ca pateurile din comert contin chimicale. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu