luni, 17 iunie 2013

Piept de pui cu rozmarin, cartofi noi si usturoi

750 gr cartofi noi
2 buc.piept de pui sau 6 pulpe superioare 
1 capatina de usturoi
3 linguri ulei (de masline sau floarea soarelui)
1 lamaie
1 lingurita rozmarin uscat 
sare
piper
Cartofii spalati-i si taiati-i in doua. Intr-o tava turnati uleiul si asezati cartofii, condimentati-i cu sare, piper, jumatate de lingurita de rozmarin si amestecati cu mana ca sa-i acoperiti de condimente si ulei. Desfaceti capatina de usturoi si  imprastiati cateii de usturoi cu coaja cu tot prin cartofi. Condimentati pulpele cu sare, piper si rozmarinul ramas. Faceti loc in mijlocul cartofilor si asezati carnea. Stoarceti lamaia peste pui si cartofi, taiati-o bucati si asezati-o si pe aceasta in tava. Incalziti cuptorul la 200 de grade. Acoperiti tava cu folie si coaceti 15 minute. Dati folia jos si mai coaceti 25-30 de minute pana se patrund cartofii si puiul se rumeneste. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu