miercuri, 1 mai 2013

Bors de peste de nota 10

Un bors ca asta n-ai mancat.
Jur ca e adevarat!
Incearca sa-l prepare odata
si vei fi laudata!
2 kg tacam peste
(eu am luat cate putin din crap, somon, somn; cu cat e mai amestecat cu atat mai bine)
0.5 kg file peste (eu am folosit crap)
1 morcov mare
1 radacina patrunjel mare
1 telina cat un mar
1 ceapa mare
4 cartofi rosii mijlocii
1 rosie mare
0,5 litri bors
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
1 legatura loboda (optional)
2 linguri pasta tomate
1/2 lingurita boia dulce
sare
piper
Tacamul de peste se curata, se spala si se pune la fiert cu 5 litri de apa. Se spumeaza bine si se lasa la fiert fara capac la foc mic 1,5 ore. Intre timp, legumele se curata si se se taie cubulete mici. Cand e gata pestele, acesta se scoate intr-o oala  si se lasa la racit, iar fiertura se strecoara si se lasa sa se aseze. Intre timp, intr-o alta oala adaugam 3 linguri de ulei si calim ceapa pana devine sticloasa, adaugam pasta de tomate si boiaua si mai lasam sa se caleasca 2-3 minute. Acum, adaugati restul de legume (exceptand cartoful) si mai sotati cca.5 minute. Adaugati un polonic de fiertura de peste, sotati 5 minute. Adaugati inca 3-4 polonice de fiertura si mai sotati 5 minute. Acum, puteti adauga restul de fiertura si cartofii taiati cuburi de cca.1,5 cm. Cand borsul a dat din nou in clocot, reduceti focul si lasati sa fiarba fara capac cca.15 minute. Adaugati borsul, leusteanul, patrunjelul si loboda. Sarati si piperati. Dupa inca 5 minute adaugati fileurile de peste si, daca aveti rabdare, carnea curatata de pe tacamul fiert (mie imi place pentru ca se simte mai bine gustul de peste in fiecare lingura). Mai lasati 10 minute. Intre timp, gustati si daca mai e nevoie adaugati, sare, piper sau bors. O sa va placa negresit!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu