luni, 20 mai 2013

Salata cu pui, avocado si tarhon

150 gr friptura pui (la cuptor sau la gratar)
150 gr mazare proaspata sau congelata
1 avocado
1 salata verde mijlocie
4 cepe verzi
2 linguri ulei masline
2 lingurite tarhon proaspat sau uscat
2 linguri otet din vin
2 lingurite mustar dulce
1/2 lamiae
sare
Friptura de pui o rupeti fasii. Daca mazarea este proaspata, o curatati , spalati, opariti cu apa clocotita 30 de secunde, o strecurati si o treceti printr-un jet de apa rece. Daca este congelata,  trebuie pusa intr-un bol cu apa la decongelat. Avocado il curatati si taiati cubulete. Salata verde o spalati si o taiati fasii de 3-4 cm. Cepele verzi le feliati subtire.  Intr-un bol mare puneti puiul, mazarea, avocado, salata si ceapa.
Pentru dressing amestecati bine uleiul, tarhonul, otetul, mustarul si sucul de lamaie si sarea. Turnati peste salata si amestecati usor. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu