vineri, 10 mai 2013

Peste cu ciuperci si cartofi la cuptor

4-5 fileuri de peste
8 cartofi mijlocii
0,5 kg ciuperci
2 cepe mijlocii
2 linguri unt
2 linguri ulei
1/2 lingurita ghimbir ras (se poate si fara)
4-5 catei usturoi
300 ml smantana
2 lingurite mustar dulce
sare
piper
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. 100 ml smantana, 2 lingurite de mustar, cateii de usturoi pisati, gimbirul ras, sarea si piperul se amesteca bine. Cu aceasta marinata se unge pestele si se pune la frigider pana sunt gata restul ingredientelor. Ceapa se taie cubulete si se caleste intr-o lingura de unt si una de ulei. Cand ceapa devine transparenta, se adauga ciupercile taiate felii mai grosute de cca.5 mm si se soteaza  cu ceapa pana dispare tot lichidul.
Pentru sos, intr-o tigaie se topeste 1 lingura de unt, se adauda 2 linguri de faina si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza, se adauga cate putin 200 ml smantana diluate cu 1 pahar apa amestecand continuu. Se sareaza  si se pipereaza.
Cartofii fierti si raciti, se curata si se taie rondele de cca 0,5-1 cm. Intr-o tava se toarna o lingura de ulei si se  pune intr-un  strat jumatate din cantitatea de cartofi, se sareaza usor si se pipereaza. Peste cartofi se pune jumatate din sosul alb, deasupra pestele cu marinata cu tot, peste peste se pun  ciupercile si iar cartofii. Peste ultimul strat de cartofi se toarna  restul de sos. Se rade un strat generos de cascaval, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu 30 de minute, dupa care se scoate folia si se mai coace 15 minute.
Este delicos. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu