miercuri, 1 mai 2013

Trigoane cu cascaval si bacon

Pentru un pitic mofturos
Un mic dejun delicios.
Baconul  crocant si cascavalul topit
il vor infuleca negresit!
1 foaie aluat foietaj
200 gr cascaval
200 gr bacon sau kaizer
un varf lingurita oregano
Baconul sau kaizerul se taie bucatele mici si se prajeste. Cand e bine rumenit, se scoate pe un prosop de hartie la racit. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Amestecati cascavalul cu baconul, adaugati un varf de lingurita de oregano si amestecati bine. Acum, intindeti foaia de aluat in asa fel, incat sa aiba laturile egale si taiati-o cu un cutit ascutit in 9 patrate. Pe fiecare patrat puneti cate o lingura de umplutura si impaturiti in forma de triunghi. Cu o furculita fixati foarte bine laturile (ca sa nu curga umplutura la copt).

Ungeti trigoanele cu ou  si coaceti-le in cuptorul preincalzit la foc mediu cca.10-15 minute. Dimineata puteti incalzi trigoanele la cuptorul cu microunde. Este micul dejun preferat al fiului meu. Succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu