vineri, 10 mai 2013

Clatite altfel

1 pahar chefir sau sana (pahar de 250 ml )
1/4 pahar apa clocotita
1 ou
1 pahar faina
3 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
ulei
unt
Intr-un bol mai mare turnati chefirul sau sana si apa. Amestecati. Adaugati oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat si bateti bine cu telul pana face spuma deasupra. Adaugati si incoporati faina in 3-4 prize ca sa nu faca cocoloase. Cand compozitia nu mai are deloc cocoloase, adaugati bicarbonatul in ploaie si amestecati. Acest aluat are consistenta mai groasa ca cel de clatite. Incingeti tigaia cu o lingura de ulei  si turnati cate un polonic de aluat. Acesta se va intinde intr-o clatita de cca.10-12 cm cu o grosime de cca.5 mm. Cand clatita s-au rumenit bine pe o parte, intoarceti-o cu o paleta mai lata  pe partea cealalta. Acum,  scoateti-o pe un prosop de hartie, iar dupa 1-2 minute puneti-o pe un platou si ungeti-o cu putin unt. Procedati asa cu toate clatitele. Serviti-le cu gem sau sos de smantana (iaurt)  dulce. Sunt bune si dimineata incalzite putin la microunde. Copilul meu adora sa le manance la micul dejun. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu