joi, 16 mai 2013

Cus-cus cu fasii de pui si mazare

250 gr cus-cus
150 gr piept sau pulpa pui de la friptura de aseara
150 gr mazare verde congelata
100 gr kaizer slab sau bacon
30 ml ulei masline
1/2 lingurita oregano
sare
piper
Mazarea se pune la decongelat in apa rece, iar puiul se rupe fasii. Intr-un ceaun turnati uleiul de masline si puneti la prajit cus-cus-ul pana devine auriu. Adaugati oregano, sare, piper, turnati 750 ml de apa si lasati la fiert la foc mic, cu capac, 10 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalaj). Intr-o tigaie mare turnati o lingura de ulei de masline si puneti kaizerul taiat bucatele mici la prajit. Cand kaizer-ul s-a prajit, adaugati pipetul de pui, il mai prajiti si pe acesta putin, iar apoi adugati mazarea. Turnati 1/2 ceasca apa si lasati sa se inabuseasca. Cand cus-cus-ul este gata, puneti-l in tigaie peste kaizer, mazare si pui. Amestecati, gustati si daca este nevoie mai condimentati. Acoperiti cu capac si lasati la foc mic cca.5 minute. Opriti focul. Serviti dupa 10 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu