duminică, 5 mai 2013

Tocana de mistret

1 kg carne de mistret
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir proaspat
1 ardei iute
1/2 lingurita boia
1 ceapa mare
10 boabe coriandru
1/2 lingurita zahar
1 legatura patrunjel
sare
piper
Carnea de mistret se taie cubulete de cca. 2x2 cm. Intr-o oala incingeti 3 linguri de ulei si puneti carnea de mistret la prajit. Cand scade tot lichidul si carnea se rumeneste putin, scoateti carnea. In ceaunul in care s-a prajit carnea adaugati inca o lingura de ulei si puneti la prajit usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute taiat marunt (daca nu va place picant, scoateti-i semintele inainte sa-l taiati). Prajiti-le 1-2 minute amestecand continuu (atentie, sa nu ardeti usturoiul). Acum, adaugati boiaua si ceapa si mai sotati pana cand ceapa se inmoaie bine. Este momentul sa puneti carnea de mistret din nou in ceaun. Adaugati apa clocotita doar cat sa acopere carnea, zaharul, patrunjelul taiat marunt si boabele de coriandru. Amestecati, acoperiti cu capac si inabusiti cca.1,5 ore la foc mic. Daca este nevoie,  mai adaugati cate putina apa clocotita. Tocana este gata cand carnea s-a fragezit bine. Sarati si piperati. Gustati. Nu are cum sa nu va placa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu