marți, 14 mai 2013

Taitei de casa

1 ou
3 linguri cu varf de faina
1/2 gaoace de ou de apa
Intr-un bol puneti faina. Faceti un loc in mijloc si turnati apa si oul amestecat cu furculita. Framantati cu mana pana se oncorporeaza oul si apa si obtineti un aluat ferm. Adunati aulatul intr-o bila lasati sa se odihneasca 10 minute.
 Luati bila de aluati, framanati-o putin pe masa presarata generos cu faina si intindeti cu sucitorul o faie cu grosimea de 1-2 mm.
Dupa ce ati intins bine foaia de aluat, presarati-o cu faina si pliati-o ca in imaginea de mai jos.

Taiati fasiute foarte subtiri cand pe o parte, cand pe cealalta a foii de aluat pliate.
 Se pot folosi proaspeti sau  puteti sa faceti cantitatea dubla sau tripla, sa-i intindeti pe cateva  tavi, intr-un sungur strat, si sa le lasati la uscat vreo 2 zile. Pastrati taitetii intr-o punga de hartie. Sunt bune si 3 luni.La mine nu apuca sa stea atat. Spor la gatit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu