500 gr carne vita
250 gr mozzarella
2 cepe
2 cutii (de 450 gr) rosii pasate sau cubulete
4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 lingurita oregano
1/4 lingurita rozmaron
1/2 lingurita busuioc
Carnea de vita se toaca impreuna cu o ceapa. 2 catei de usturoi se piseaza bine. Frunzele de patrunjel se taie marunt. Amestecati bine carnea tocata, usturoiul pisat, patrunjelul, un praf de sare si piper. Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa ramasa taiata foarte marunt si 2 catei de usturoi zdrobiti. Adaugati rosiile, oregano, busuiocul, roazmarinul si lasati sa fiarba incet vreo 4-5 minute. Formati chiftelele si aranjati-le intr-o tava stropita cu putin ulei de masline. Turnati sosul de rosii peste chiftele si introduceti tava in cuptorul preincalzit. Lasati la cuptor la foc mediu (fara sa acoperiti) 30 de minute. Dupa acest timp, adaugati mozzarella rupta in bucati si mai lasati la cuptor 15 minute. Este absolut delicios. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu