joi, 9 mai 2013

Orez cu fasii de pui si mazare

1 piept pui
1 ceasca orez (250 ml)
200 gr mazare verde congelata
1 morcov mare
3 linguri unt
2 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
sare
piper
Pieptul de pui se taie fasii, morcovul se taie cubulete mici de 50x50mm, mazarea se pune in apa rece la decongelat. Fasiile de piept de pui se pun intr-un vas impreuna cu un varf de lingurita de sare, un varf de lingurita de piper si usturoiul zdrobit. Amestecati bine si lasati sa stea 15-20 de minute. Intr-un tuci puneti 1 lingura de ulei de masline, lasati sa se incinga, adaugati orezul si prajiti-l putin, sarati, turnati 0,5 litri apa fiarta, jumatate de lingurita de sare, puneti capacul si lasati pe foc foarte mic 15-20 de minute. Intr-o tigaie puneti 1 lingura de ulei si 1 lingura unt. Cand s-a topit untul, adaugati morcovul taiat cubulete mici 50x50mm si sotati-l cca.5 minute, adaugati putina apa si mai sotati 5 minute. Adaugati mazarea si mai lasati 5 minute la sotat. Intre timp, cat se face orezul si legumele, intr-o alta tigaie (mare) puneti 1 lingura ulei masline si 2 linguri unt. Cand s-a topit untul, adaugati fasiile de piept de pui si prajiti-le pana devin aurii. Adaugati jumatate de ceasca apa fiarta si mai lasati la inabusit cca 5-7 minute. Acum, ca toate sunt gata, in tigaia cu pui adaugati legumele si orezul fiert. Amestecati. Puneti capacul si opriti focul. Serviti dupa cca.15 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu