500 gr mascarpone
500 ml smantana grasa
5 linguri zahar
4 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
(eu am folosit 2 pliculete de zahar vanilat bourbon de la dr.Oetker)
3 plicuri gelatina
150 ml lapte
0,5 kg cirese
300 ml sirop de visine
20 piscoturi
Smantana puneti-o inr-un tifon sau intr-o strecuratoare cu ochiuri foarte dese la scurs vreo 20 de minute. Intre timp, scoateti samburii din cirese. Intr-un bol puneti branza mascarpone si mixati-o cu zaharul si zaharul vanilat, adaugati smantana si mai mixati pana se topeste zaharul. Daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, mai puneti putin zahar. Gelatina dizolvati-o in 100 ml apa rece si lasati-o sa se umfle vreo 7-10 minute. Turnati peste gelatina laptele fierbinte si amestecati pana se dizolva toata gelatina. Turnati gelatina peste crema si mixati bine.
O tava dreptunghiulara cu borduri inalte (eu am folosit un recipient de plastic) udati-o cu apa si tapetati-o cu 2 bucati de hartie de copt, una pe latime si una pe lungime, lasand marginile mai lungi ca sa puteti acoperi desertul. Turnati o treime de crema in tava. Piscoturile muiati-le rapid in siropul de visine indoit cu putina apa si puneti-le intr-un strat peste crema. Presarati cirese. Turnati inca o treime de crema, inca un rand de piscoturi si cirese. Turnati restul de crema. Acoperiti cu marginile hartiei de copt ramasa in afara tavii si puneti la frigider vreo 2 ore sau pana se intareste bine. E dulce, acrisoara si racoroasa. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu