10 ciuperci mari
1 ceapa
2 catei usturoi
2 linguri pesmet
250 gr cascaval
50 gr unt
sare
piper
Spalati ciupercile si indepartati piciorusele cu atentie, ca sa nu stricati caciuliile. Curatati putin marginile caciuliilor ca sa faceti loc umpluturii. Piciorusele taiati-le foarte marunt, la fel ceapa si usturoiul. Intr-o tigaie topiti 1 lingura de unt, a daugati un storp de ulei si puneti ceapa la calit vreo 3 minute, adaugati usturoiul si mai caliti 3 minute. Acum, adaugati coditele de ciuperci si prajiti-le la foc mai iute cca.5-7 minute. In compozitia obtinuta, racita, adaugati 1 lingura de pesmet si 150 gr cascaval ras pe razatoarea marunta. Sarati si piperati. Daca umplutura nu vi se pare destul de legata mai adaugati putin pesmet. Puneti in fiecare caciulie o bucatica mica de unt si umpleti-le cu umplutura. Presarati cascaval si pesmet deasupra. Dati-le la cuptor la foc mediu cca.25 de minute. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu