luni, 6 mai 2013

Zama moldoveneasca cu gaina de casa

1 gaina de casa (sau din comert)
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
2-3 rosii mijlocii
1 ardei gras
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
200 gr taitei de casa (gasiti reteta pe blog la garnituri)
0,5 litri bors de casa
Gaina se spala, se transeaza si se pune la fiert in 5 litri de apa. Cand a dat in clocot, se spumeaza bine si se lasa la fiert la foc mic (ca sa ramana zeama limpede) timp de 1 ora (daca gaina este de magazin, 40 de minute). Legumele se curata si se taie cubulete. Se adauga in zama si se mai lasa la fiert 20 de minute. Taiteii ii fierbem separat in apa cu sare si ii adaugam si pe acestea  in zama. Saram, piperam, adaugam borsul, leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Mai fierbem 10-15 minute, Gustam. Mai potrivim de sare si acreala daca este nevoie. Gata zama! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu