2 oua
1 catel usturoi
4-5 cozi ceapa verde
1/2 lamaie
300 ml ulei
sare
piper alb
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile puneti-le intr-un bol, adaugati un varf de lingurita de sare, un varf de lingurita piper, un strop de zeama de lamaie, usturoiul pisat foarte bine si bateti cu mixerul (intr-o singura directie ca sa nu se taie) adaugand cate un pic de ulei. Eu, de regula, iau o galetusa de plastic (de la smantana), o pozitionez inclinata si torn foarte putin ulei continuu. Cand masa s-a mai inchegat, adaugati o parte din zeama din lamaie si iar ulei. Cand maioneza s-a intarit si a mai crescut in volum, puneti deoparte cateva linguri, ca, in cazul in care vi se taie, sa folositi aceasta masa si sa incorporati in ea cate putin maioneza taiata. Acum, puteti mari cantitatea de ulei pe care o turnati. Si alternati, tot asa, ulei, zeama de lamaie. Daca vreti sa o faceti mai lichida, puteti adauga putina apa mineral sau plata. Gustati. Mai potriviti de sare si zeama de lamaie. Adaugati ceapa verde taiata marunt si amestecati bine cu lingura. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu