1 vanata mare
1 dovlecel mare
8 rosii cherry
1 salata mica
1 legatura de ceapa verde (sau o ceapa noua)
4 felii paine sau 1/2 lipie
50 gr telemea vaci, oi sau banza capra
3 linguri ulei masline
pentru dressing:
3 linguri otet balsamic sau din vin
2 linguri ulei masline
1 lingurita menta uscata
1 ardei iute
sare
Taiati vinata si dovlecelul cubulete de cca 1x1 cm, stropiti cu ulei de masline, puneti-le intr-o tava. Rosiile taiati-le in doua, asezati-le pe o bucata de folie de aluminiu, stropiti-le cu putin ulei de masline si ridicati marginile foliei ca sa formati un cosulet (asa nu se pierde toata zeama buna de la rosii). Faceti loc intre vinete si dovlecei si asezati cosuletul cu rosii in mijlocul lor. Coaceti-le la cuptor cca.25 de minute pana se rumenesc.
Taia painea sau lipia cubulete, asezati-le intr-o alta tava si dati-le si pe acestea la cuptor cca 10 minute pana se rumenesc.
Pentru dressing, curatati ardeiul iute de seminte, taiati-l marunt si amestecati-l intr-un bol cu restul ingredientelor.
Vinetele, dovleceii si rosiile coapte (cu tot cu zeama lasata) puneti-le intr-un bol mare si turnati peste ele o treime din dressing. Lasati sa se raceasca putin, adaugati salata rupta in bucati, partea alba de la ceapa taiata rondele, cubuletele de paine crocanta, branza taiata bucati mici, turnati restul de dressing si amestecati de cateva ori. Serviti cat e calda, dar sa stiti ca e foarte buna si rece. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu