pentru blat:
1 kg cirese sau visine curatate de samburi
1 pahar faina
1 pahar zahar
1 plic zahar vanilat
6 oua
300 ml sirop de visine (sau simplu din zahar si apa)
pentru crema
0,5 kg smantana
3/4 pahar zahar
1 plic zahar vanilat
(paharul folosit este de 250 ml)
Separati albusurile de galbenusuri. Agaugati la galbenusuri 2/3 din zahar si zaharul vanilat si bateti-le cu mixerul pana se albesc. Albusurile bateti-le separat pana obtineti o spuma ferma, adaugati restul de zahar si mai bateti cateva minute. De acum folositi o paleta sau lingura si amestecati usor de jos in sus. Adaugati 1/3 de albusuri la galbenusuri si amestecati. Acum, adaugati si incorporati faina si ,in ultimul rand , restul de albus. Turnati compozitia intr-o tava cu borduri inalte, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Coaceti la foc mic 30 de min. Verificati cu o scobitoare daca este gata. Nu deschideti cuptorul in primele 15 minute.
Pentru crema, mixati smantana cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul si puneti-o la rece.
Blatul racit taiati-l in 2 bucati asa incat sa aveti 2 blaturi egale ca domensiune (eu am folosit tava dreptunghiulara asa ca l-am taiat pe latime) si crestati-le pe amandoua pe deasupra. Turnati peste blat siropul cate putin pana este absorbit tot. Puneti primul blat pe un platou si turnati jumatate din crema de smantana. Smantana va curge , asa ca luati cu lingura crema si puneti-o din nou pe blat. Acum, aranjati pe blat jumatate din fructe. Acoperiti cu celalalt blat. Turnati restul de crema (procedati cu crema la fel ca inainte) si acoperiti cu fructele ramase, pastrand o mana de boabe pentru ornare. Ornati cu fructele ramase si puneti la frigider min. 1 ora. Sigur o sa va placa. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu