luni, 6 mai 2013

Drob de miel

400 gr carne miel
organe de la un miel (ficatul, inima, splina si rinichii)
4-5 linguri de otet
7-8 fire ceapa verde
3-4 fire de usturoi
4 oua
o legatura marar
o legatura patrunjel
miezul de la o felie de paine
2-3 linguri de lapte
2 linguri smantana
2 linguri ulei
4-5 oua fierte
sare
piper
ienibahar
pentru aluat:
250 gr faina
125 ml apa
1.5 linguri ulei
1 praf sare
Carnea si organele de miel se spala, se curata de pielite,se taie cuburi si se  lasa 15 minute in apa rece cu otet.
Ceapa, usturoiul si verdeata se curata, se spala si se toaca marunt.
Carnea si organele se pun intr-un vas cu apa curata. Dupa primul clocot se spumeaza si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Se scurge apa si se lasa sa se raceasca putin. Toata carnea si organele , exceptand ficatul, se dau prin masina de tocat. Ficatul se taie cubulete de 5 mm. Se amesteca cu ceapa, usturoiul si verdeata tocate marunt, miezul de paine muiat in lapte, ouale batute si smantana. Se condimenteaza cu sare, piper si ienibahar.
Pregatiti aluatul. 250 gr faina, 125 ml apa, 1,5 linguri ulei, 1 praf sare se amesteca si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Intindeti aluatul intr-o foaie cat  sa tapeteze tava si sa ramana si pe dinafara 1.5-2 cm. Ungeti tava cu ulei, asezati foaia de aluat in forma si taiati excesul de aluat. Puneti jumatate de umplutura, ouale fierte si ,peste ele, restul de umplutura, Acoperiti cu foaia de aluat si caceti la foc mediu 50-60 de minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu