marți, 14 mai 2013

Ciorba de ciuperci

1 kg ciuperci
2 linguri ciuperci uscate (le gasiti in orice supermarket)
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 telina mica
2 rosii
1 ceapa
2 linguri ulei
300 ml bors de casa
100 gr taitei de casa (gasiti reteta pe blog la sectiunea garnituri)
1 legatura patrunjel
sare
piper
Legumele se curata , se spala si se taie cubulete. Intr-o oala turnati uleiul si puneti ceapa la calit. Cand ceapa s-a muiat adaugati ciupercile taiate cuburi sau feliute. Sotati 5-7 minute pana ciupercile lasa apa. Adaugati morcovul, patrunjelul si telina. Sotati 5 minute. Turnati 1 ceasca apa fiarta si lasati sa se inabuse inca 5 minute. Acum, presarati ciupercile uscate macinate si inca o ceasca de apa. Mai sotati 5 minute. Adaugati si rosiile. Turnati in oala 4 litri de apa fierbinte, lasati sa dea in clocot si reduceti focul. Fierbeti la foc mic cca.20 minute. Intre timp, puneti la fiert o oala mica cu apa, cand clocoteste, puneti taitetii si lasati-i la fiert 2-3 minute (daca folositi taitei din comert lasati-i la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si punetii in ciorba cu cateva minute inainte sa fie gata). Strecurati taitetii si adaugatii in oala cu ciorba. Lasati sa fiarba inca 5-7 minute. Adaugati borsul, sarea, piperul, patrunjelul taiat marunt  si mai mai lasati sa fiarba 10 minute. Intre timp, gustati si mai portiviti de sare si acreala. Este usoara si foarte gustoasa. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu