luni, 6 mai 2013

Racitura de pasare

1 cocos sau gaina de casa (sau gaina din comert mai mare)
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 telina mica
4-5 boabe piper
1 frunza dafin
10 catei de usturoi
4 litri apa
Gaina se spala bine si se tine  30 de minute in apa rece, dupa care se pune la fiert in 4 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza temeinic  pana nu ramane spuma deloc. Legumele se curata si, intregi, se  aduga in oala impreuna cu piperul si frunza de dafin. Cand racitura da din nou in clocot, se reduce focul la minim (doar cat sa abureasca si sa mai scape cate o bula de aer din cand in cand) si se lasa la fiert fara capac vreo 3 ore.
Dupa ce racitura a fiert, se scoate carnea si se pune in farfurii. De regula, pe racitura ramane un strat de grasime care, daca il lasati, se va intari si ii va da aspect inestetic. Adunati-o cu lingura, iar stratul de grasime ramas adunati-l cu prosoape de hartie, trecandu-le usor pe suprafa raciturii. In racitura se pune sarea si usturoiul zdrobit. Luati cateva linguri de racitura si turnati-le pe o farfurie. Daca racitura nu se intareste,   dizolvati doua plicuri de gelatina in putina racitura racita, lasati sa se umfle 10 minute si adaugati in oala. Amestecati bine. Lasati sa stea 15-20 de minute. Strecurati si turnati in farfuriile cu carne. Puneti la frigider sa se intareasasca. Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu