miercuri, 17 aprilie 2013

Carne de oaie cu legume, menta si ghimbir (buglama)

1 kg carne oaie (coasta, pulpa)
sau carne porc
4 cepe mari sau 2 legaturi de ceapa verde
1 ardei gras
2 rosii
1 lingurita cu varf ghimbir
1/2 varf lingurita tarhon
 vreo 10 boabe coriandru
1 lingurita menta
4-5 catei de usturoi
Carnea de oaie se spala, se taie cuburi de cca 3x3 cm si se prajeste in 2 linguri de untura sau 4 linguri de ulei. Dupa  cca. 10-15 minute adaugati ceapa taiata pestisori subtiri, boabele de coriandru, 1/2 ceasca apa clocotita si continuati sa inabusiti carnea cu capacul pus si pe foc foarte mic pana este gata. Agaugati rosiile raiate rondele (sau 1/2 cutie rosii pasate) , ardeiul gras taiat bucati, usturoiul zdrobit, menta, ghimbirul, tarhonul, sarati si piperati dupa gust. Mai lasati sa forfoteasca  vreo 15 minute si opriti focul. Si oaia este buna, trebuie doar sa stii sa o gatesti. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu