duminică, 7 aprilie 2013

Rulada cu crema de cafea si glazura de ciocolata

Si cafea si ciocolata,
Un rasfat nu gluma. Iata,
O reteta delicioasa,
Pentru orice casa.
pentru blat:
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 oua
zahar vanilat
pentru crema:
200 gr unt
220 gr zahar
0.5 pahare cafea tare
zahar vanilat
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se bat albusurile spuma. Se amesteca incet albusurile cu galbenusurile, se adauga in cateva reprize faina cernuta si se amesteca usor de jos in sus. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la cuptor la foc mediu spre mic 15 minute (verificati cu scobitoarea daca este gata). Se scoate blatul de la cuptor, se rastoarna pe prosop umed sau hartie de copt unsa cu unt si se ruleaza cu tot cu hartie sau prosop. Se lasa la racit.
Pregatim crema. Se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat cafeaua pana se incorporeaza toata (e un pic de munca).
Cand rulada s-a racit,  se desfasoara, se elibereaza de hartie si se unge cu crema. Se ruleaza la loc.
Se topeste ciocolata pe bain marin si se toarna peste rulada cate putin pana o imbracati toata in ciocolata.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu