miercuri, 17 aprilie 2013

Iepure pe gratar

1 iepure
1 pahar otet din vin
1 pahar apa
1/2 morcov
3 cepe
1/2 radacina patrunjel
2 linguri ulei
piper boabe
2 frunze dafin
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
Pregatim marinata. Intr-o oala turnam apa, otetul, uleiul, adaugam cateva boabe de piper, ceapa taiata pestisori, morcovul si radacina de patrunjel taiate cubulete mici, frunzele de dafin, sarea, zaharul, verdeata maruntita si fierbem 5 minute. Lasam sa se raceasca.
Iepurele se curata, se transeaza, se spala si se pune intr-un vas ceramic sau emailat. Peste iepure turnam marinata si punem la rece minimum 1 ora.
Inainte de a le pune pe gratar, curatati bucatile de iepure de condimente, ungeti-le cu unt si prajiti-l pe gratar. Nu uitati sa-l mai ungeti din cand in cand cu unt. Serviti-l cu mujdei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu