marți, 16 aprilie 2013

Cartofi copti cu rozmarin

Sa traiasca Parmentier
Ca idee geniala a avut sa ne convinga
Ca cartofii se mananca
Si nu sunt plante de décor! 
6-8 cartofi
1 lingurita rozmarin  uscat
sau cateva crengute prospete
4 linguri ulei masline
sare
piper
Se curata cartofii de coaja, se spala si se cresteaza in patru fara a taia de tot cartoful. Uleiul de masline, sarea, piperul si rozmarinul se amesteca bine. Cu acest amestec ungem temeinic cartofii, mai turnam si in crestaturi. Daca aveti rozmarin proaspat puneti in crestatura  cartofilor cate o crenguta mica. Punem  fiecare cartof intr-o folie de aluminiu. Adunam si strangem colturile foliei deasupra cartofului (ca in imagine). Punem cartofii in cuptorul preincalzit si ii coacem cca.45 minute la foc mijlociu. Inainte de servire puneti pe fiecare cartof cate o bucatica de unt sau margarina. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu