sâmbătă, 20 aprilie 2013

Legume trase prin unt

Farfurie colorata
Si din greu vitaminata,
Ochii, nasul  si gura
Iti incanta pe masura.
1 ceapa
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
3 rosii mijlocii
1 broccoli
1 morcov
1 telina mica
1 lingura ulei
2 linguri unt (inlocuiti cu ulei daca tineti post)
1/2 lamaie
sare
piper
Legumele se curata si se spala. Telina si morcovul se taie  in fasii foarte subtiri pe lungime. Ceapa se taie pestisori. Ardeii se taie pe lungime in fasii de 1,5-2cm. Broccoli se desface in buchetele, dovleceii se taie in doua, apoi fasii de 0.5mm pe lungime. Rosiile se taie in 4 bucati. 
Se pune uleiul si untul intr-o tigaie. Se adauga ceapa, telina si morcovul. Se soteaza 5 minute la foc mai mult iute. Se scot si se dau la o parte intr-o  oala pe care o tinem la cald. In aceiasi tigaie punem ardeii si broccoli. Sotam 5 minute. Le scoatem in oala in care sunt morcovul si telina. Acum punem dovleceii si rosiile. Sotam 5 minute. Le adaugam si pe acestea in oala cu restul de legume. Saram, piperam. Adaugam zeama de la 1/2 lamaie.  Amestecam.  Rapid, sanatos, colorat. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu