sâmbătă, 13 aprilie 2013

Salata din mazare verde cu praz

O salata tare fina,
Cu mazare moldoveneasca,
Cu o ceapa olteneasca,
oloita, otetita, sarata
si........................mancata.
1 cutie mare mazare fina
(sterilizata, nu rehidratata)
1 praz
(daca e foarte mare doar jumatate)
sare dupa gust
3 linguri otet de vin
3 linguri ulei de masline
(sau floarea soarelui)
Prazul se taie in cateva bucati si se lasa in apa rece cca 15 minute (asa scapam de tot nisipul).Daca prazul este foarte gros taiati-l in doua pe lungime.  Scoateti prazul din apa si taiati-l inele sau pestisori subtiri.

Puneti prazul intr-un vas, presarati cu un praf de sare si framantati usor pana prazul se inmoaie. Peste praz adaugati mazarea scursa de lichidul din cutie. Turnati otet si ulei si amestecati. Gustati. Daca va place puteti sa mai adaugati otet si/sau ulei si/sau sare. Mie imi place cu mai mult otet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu