sâmbătă, 13 aprilie 2013

Somon afumat cu salata de mazare verde

De  vreun ospat pregatesti
Pentru  lume buna de Bucuresti,
Iata o gustare delicioasa
Pentru cei din spita aleasa!
Pentru salata:
1 cutie mica mazare fina
(sterilizata, nu rehidratata)
1/2 praz
(daca e foarte mare doar1/4)
sare dupa gust
1,5 linguri otet de vin
1,5 linguri ulei de masline
(sau floarea soarelui)
Peste: somon sau orice peste afumat
Prazul se taie in cateva bucati si se lasa in apa rece cca 15 minute (asa scapam de tot nisipul).Daca prazul este foarte gros taiati-l in doua pe lungime.  Scoateti prazul din apa si taiati-l inele sau pestisori subtiri.

Puneti prazul intr-un vas, presarati cu un praf de sare si framantati usor pana prazul se inmoaie. Peste praz adaugati mazarea scursa de lichidul din cutie. Turnati otet si ulei si amestecati. Gustati. Daca va place puteti sa mai adaugati otet si/sau ulei si/sau sare.
Pestele afumat, daca este intreg, se dezoseaza si se depeleaza. Se taie bucati subturi de cca. 7 mm. Se pun bucatile de peste in cerc pe marginea farfuriei, iar salata se pune in mijloc. Se orneaza cu rosii, castraveti sau cum stiti Dvs. mai bine. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu