luni, 22 aprilie 2013

Prajitele moldovenesti cu branza si verdeata

Pentru aluat:
0,5 kg faina
3 linguri ulei
250 ml apa
1 praf sare
Pentru umplutura:
700 gr branza proaspata cat mai grasa si dulce
(sau 700 gr. cas putin sarat)
1 ou mare sau 2 mici
1 legatura marar
1 legatura ceapa verde
2 linguri smantana
300 gr ulei
Pregatiti aluatul. Amestecati faina, uleiul, apa, sarea si framantati viguros pana cand acesta devine elastic. Impartiti aluatul in 4 bucati egale.
Branza sau casul (puteti sa le si combinati) se amesteca bine cu oul si smantana. Adaugati mararul taiat marunt, cozile de ceapa taiate si ele marunt, un praf de sare si omogenizati bine.
Din aluat intindeti o foaie rotunda de cca. 0,3 mm grosime, puneti umplutura in centrul foii si adunati capetele acesteia spre mijloc ( ca in imagine).
Turnati cca 100 gr ulei in tigaie si incingeti-l. Puneti prajitelele la prajit pe partea impaturita, iar cand au devenit aurii intoarceti-le si prajiti-le si pe partea cealalta. Serviti-le cu smantana. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu