marți, 16 aprilie 2013

Dovlecei cu ciuperci

De te-ai saturat de carne
Cu ciuperci s-o inlocuiesti,
Cu dovlecei le dichisesti
Si sa mananci nu obosesti. 
4 dovlecei
0,5 kg ciuperci
3-4 cepe
1/2 pahar smantana (optional)
1 lingura pasta tomate (sau 2-3 rosii pasate)
3 lingurite unt (sau margarina)
ulei
1 legatura patrunjel sau marar
sare
piper
Dovleceii se spala, se taie rondele de 1 cm grosime, se sareaza, se trec prin faina si se prajesc  pana prind culoare aurie. Ciupercile se taie feliute de cca.5 mm si se pun la prajit  cu o lingurita de unt. Cand ciupercile au lasat apa, se pune capac si se lasa sa se inabuseasca la foc mic pana sunt gata prajiti toti dovleceii.  Ceapa se taie marunt si se prajeste in 3 lingurite de unt. Cand  devine sticloasa adaugati pasta de tomate si mai lasati 3-4 minute la prajit amestecand.
Acum, puneti intr-un tuci sau vas yena (daca vreti sa le faceti la cuptor) toti dovleceii, deasupra ciupercile, peste ciuperci intindeti ceapa prajita. Adaugati smantana sarata, piperata si  dizolvata cu o jumatate de ceasca  de apa.
 Lasati pe foc mic sau la cuptor vreo 15 minute, adaugati patrunjelul taiat marunt, mai inabusiti 5 minute si opriti focul. Sper sa va placa.
P.S. Ca sa fie de post renuntati la smantana si inlocuiti untul cu margarina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu