duminică, 7 aprilie 2013

Taitei de casa cu pui si ciuperci

Ciupercute din padure,
si un pui din batatura,
taitei de la bunica,
si putina smantanica,
iti lasa gura apa acusica.
1 piept de pui mare (sau 2 mici)
1 ceapa
0,5 kg ciuperci
1 lingurita ciuperci uscate (optional)
0,4 kg taitei de casa (reteta o gasiti pr blog la garnituri)
sare
piper alb (poate fi si negru)
Se curata si se caleste ceapa intr-un ceaun pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile taiate in patru daca sunt potrivite si in 6 daca sunt mari. Le sotam  cu ceapa pana lasa  apa. Adaugam piept de pui taiat in cuburi mari si lasam la foc mic cu capac sa forfoteasca impreuna cu ciupercile si ceapa. Adaugam 2 cesti de apa fiarta (fiertura de pui ar fi mai indicata daca aveti) si mai lasam sa fiarba pana e gata pieptul de pui. Adaugam 2-3 linguri de smantana, saram, piperam un pic mult (taiteii vor absorbi zeama condimentata)  si mai lasam 5 minute. Intre timp am fiert si taiteii. Ii punem in ceaun cu puiul si ciupercile, amestecam. Gustam. Daca e nevoie mai puneti sare sau piper. Punem capac si bagam ceaunul la cuptor unde il mai lasam cca.15-20 de minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu