luni, 1 aprilie 2013

Carnea.Trucuri pentru o mancare mai gustoasa.

 Pentru ca fiertura de carne sa fie transparenta spuma  trebuie adunata imediat ce apare si pana cand dispare, dupa care  carnea trebuie fiarta la foc mic. Daca ati scapat spuma  si  aceasta s-a asezat la fund, turnati in oala un pahar de apa rece. Spuma se va ridica din nou la suprafata.
      Daca vrem carnea din tocana sa fie frageda si suculenta trebuie sa o spalam cu apa rece,  sa o uscam un pic, sa o saram. Carnea slaba  ungeti-o cu ulei sau untura. Prajiti-o la foc foarte mic, din cand in cand turnand peste carne zeama ce o lasa. Daca tot e tare adaugati un pic de apa neaparat fiarta.
     Pentru ca puiul sa fie rumen inainte prajire ungeti-l cu smantana.
     Pentru ca ficatul sa fie mai bun la gust tineti-l in lapte 30 de minute inainte de preparare.
     Vita si carnea de oaie vor fi mai fragede daca la prajit se adauga o lingura de otet, suc de lamaie  sau vin.
      O gaina batrana va fierbe mai repede daca o veti tine in apa cu otet (1 pahar otet la 2 litri apa) cel putin 2 ore.
      Ca sa scapati de mirosul specific rinichii inainte de fierbere trebuie taiati in doua, curatati de pielita si tinuti in apa timp de 2 ore.
      Carnea trebuie spalata chiar inainte de preparare. Carnea spalata se strica repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu