luni, 29 aprilie 2013

Pui marinat la tigaie

1 pui
1 ardei gras sau gogosar
1 rosie mare
1 ardei iute
5 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
2 linguri smantana
sare
6 linguri ulei
Pregatiti marinata. Curatati si spalati legumele. Dati prin masina de tocat ardeiul gras, rosia, ardeiul iute si usturoiul. Taiati marunt patrunjelul si adaugati-l si pe acesta. Sarati si amestecati bine. Acum, taiati puiul in zona pieptului, desfaceti-l si bateti-l putin ca sa-l aplatizati. Puneti puiul intr-un vas , turnati peste el marinata si frecati bine puiul cu marinata.  Apoi, puneti peste pui o farfurie, peste farfurie o greutate si lasati-l la marinat in frigider cel putin 6 ore. Dupa ce puiul s-a marinat, curatati de pe el marinata si ungeti-l cu smantana. Turnati in tigaie 5-6 linguri de ulei, lasati-l sa se incalzeasca si puneti puiul la prajit intai cu partea cu piele. Acoperiti cu un capac mai mic decat circumferinta tagaii sau o farfurie, puneti deasupra o greutate si prajiti 15-20 minute la foc mediu. Apoi, intoarceti puiul, acoperiti-l din nou, puneti greutatea si lasati-l sa se prajeasca inca 15-20 de minute. Este delicios. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu