luni, 22 aprilie 2013

Napolitane cu crema de caramel, alune de padure si ciocolata

1 pachet foi napolitane
200 gr alune de padure
200 gr ciocolata
pentru crema:
4 oua
7 linguri zahar
4 linguri faina
2 pahare lapte
esenta vanilie
100 gr unt
200 ml apa
Bateti bine ouale cu 4 linguri de zahar, adaugati faina, 8 linguri lapte rece si omogenizati bine. Puneti restul de lapte la fiert. Cand a dat laptele in clocot, incorporati-l cate putin in amestecul de faina, oua si zahar, amestecand constant. Puneti crema pe foc foarte mic si amestecati pana se ingroasa compozitia. Cand crema s-a ingrosat, adaugati untul si vanilia, dati la o parte de pe foc si amestecati viguros cu telul pana se raceste.
Acum, puneti intr-o tigaie 3 linguri de zahar si lasati-l sa se topeasca pana devine usor maroniu.  Adaugati apa clocotita si fierbeti cateva minute. Raciti siropul rezultat si incorporati-l treptat in crema pe care ati facut-o inainte.
Intindeti crema intre foile de napolitane. Dupa ce crema s-a mai intarit, cu un cutit foarte ascutit taiati foile in patratele. Zdrobiti grosier alunele de padure si puneti-le pe fiecare napolitana.
Topiti ciocolata in care ati adaugat 2 linguri de apa pe bain-marin. Cat e inca fierbinte, turnati ciocolata peste napolitane. Lasati sa se raceasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu